Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek eğitim programı

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında okul sağlığı hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacı ile “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü imzalanmıştı.


Sağlık 25.11.2025 01:44:00 0
Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek eğitim programı

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” temasıyla 19 Kasım 2025 tarihinde önemli bir sağlık farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu ve Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda anaokulu ve ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirildi.

Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit, Eğirdir Belediye Başkan Vekili Eyüp Barlas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, İlçe Sağlık Müdürü Zeliha Salman ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin sağlık bilgisi ve farkındalığının artırılması hedeflendi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, İl Ambulans Servisi ve UMKE ekipleri tarafından okul bahçesine kurulan istasyonlarda; 112 Acil Sağlık Hizmetleri, afet bilinci, UMKE, aile hekimliği, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, kişisel hijyen ve bulaşıcı hastalıklardan korunma konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinlikte toplam 368 öğrenciye sağlıklı yaşam, ağız ve diş sağlığı, doğru beslenme alışkanlıkları, hareketli yaşamın önemi, hijyen kuralları, cep telefonu ve bilgisayar kullanım sürelerinin etkileri, çocuk güvenliği ve acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı. Ayrıca Ambulans ve UMKE araçları ile içindeki cihaz ve malzemeler tanıtıldı, öğrencilere eğitim broşürleri ve elma dağıtıldı.

19 sınıf şubesine “Sağlık Elçisi Belgesi” verilerek, öğrencilerin öğrendiklerini yaşamlarına ve topluma aktarma konusunda cesaret kazanmaları sağlandı.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında okul sağlığı hizmetlerinin
Vali Erin, öğretmenler günü’nde eğitim camiasıyla bir araya geldi Isparta Valisi Abdullah Erin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kentte görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek emekleri için teşekkür etti.
Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek eğitim programı Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında okul sağlığı hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacı ile “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü imzalanmıştı.
Kepez’de miniklere diş sağlığı eğitimi Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, 20-26 Kasım Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında belediyenin Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevleri öğrencilerini diş sağlığı konusunda bilgilendirdi.
TÜRSAB GENEL KURULU TARİHİ BİR PROTESTOYA SAHNE OLDU TÜRSAB’DA 8 MİLYON 230 BİN LİRALIK İSRAF PATLADI, HACIALİOĞLU KİTAPLARI DEĞİL İÇİNDEKLERİ YERE ÇARPTI!
Başkan Pehlivan’dan 24 Kasım’da Öğretmenlere Ziyaret Atabey Belediye Başkanı Serdar Pehlivan, ilçe protokolüyle birlikte okulları ziyaret ederek öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı; “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” saatleri de kurumlara teslim edildi.