Gündem

Gündem Haberleri

Sahadan gelen başkan adayı

Ankara Kantinciler Esnaf Odası başkan adayı Okan Fırat, şeffaf yönetim ve güçlü temsil vaatleriyle esnafın umudu oldu.


Gündem 2.01.2026 21:38:00 0
Sahadan gelen başkan adayı

Ankara Kantinciler Esnaf Odası Seçimlerinde Okan Fırat Öne Çıkıyor

Ankara Kantinciler Esnaf Odası seçimleri yaklaşırken, kantinci esnafının içinden gelen ve sorunları sahada birebir yaşayan bir isim dikkat çekiyor. Uzun yıllardır sektörün içinde yer alan Okan Fırat, esnafın beklentilerini yakından bilen yaklaşımı ve somut projeleriyle oda başkanlığına adaylığını ortaya koydu.

Esnafın İçinden, Esnafın Yanında Bir Aday

Okan Fırat, kantinci esnafının artan maliyetler, mevzuat yükü, kira baskısı ve denetim süreçlerinde yaşadığı sorunları yakından tanıyan bir isim. Masa başından değil, sahadan konuştuğunu vurgulayan Fırat, sorunlara kalıcı ve uygulanabilir çözümler üretmeyi hedefliyor.
“Esnaf yalnız kalmayacak” anlayışıyla yola çıkan Fırat, oda yönetiminde esnafın söz sahibi olacağı katılımcı bir modeli savunuyor.

Şeffaf, Katılımcı ve Güçlü Oda Vizyonu

Fırat’ın seçim sürecinde paylaştığı projeler, Ankara Kantinciler Esnaf Odası’nı daha etkin ve güçlü bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyor. Bu projeler arasında;

Şeffaf yönetim anlayışı ve düzenli bilgilendirme toplantıları,

Hukuki ve mali danışmanlık desteğiyle esnafın yükünün hafifletilmesi,

Kamu kurumlarıyla güçlü diyalog kurularak denetim süreçlerinde rehberlik sağlanması,

Toplu alım ve tedarik iş birlikleriyle maliyetlerin düşürülmesi,

Eğitim ve hijyen destekleriyle kantin hizmet kalitesinin artırılması
yer alıyor.

Bu vizyonla Fırat, odayı sadece resmi bir kurum olmaktan çıkarıp, esnafın gerçek anlamda güvencesi haline getirmeyi hedefliyor.

Genç, Dinamik ve Çözüm Odaklı Yönetim Anlayışı

Değişen ekonomik ve sektörel koşullara hızlı uyum sağlayabilen, teknolojiyi ve iletişimi etkin kullanan bir yönetim anlayışını savunan Okan Fırat, özellikle genç esnafın sorunlarına ve beklentilerine özel önem veriyor. “Birlikte güçlüyüz” mesajıyla tüm kantinci esnafını ortak bir hedef etrafında birleşmeye davet ediyor.

Esnafın Umudu, Odanın Geleceği

Ankara Kantinciler Esnaf Odası’nda yeni bir dönem başlatmayı amaçlayan Okan Fırat; samimi yaklaşımı, çalışkanlığı ve net projeleriyle seçmenin güvenini kazanmaya devam ediyor. Esnafın beklentisi ise açık: Daha güçlü temsil, daha adil bir düzen ve daha etkin bir oda yönetimi.
Bu hedefler doğrultusunda Okan Fırat, kantinci esnafının ortak sesi olmaya hazır olduğunu vurguluyor.

RATEM heyetinden Telif Hakları Genel Müdürü Yılmaz’a ziyaret Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve beraberindeki heyet, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Memurlara doğum sonrası 16 hafta ücretli izin Doğum iznine ilişkin önemli düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıl
Benzin, Motorin ve LPG Fiyat Artışına Vergi Dopingi Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemiyle, bazı petrol ürünlerinin fiyatı artarsa, artış tutarının yüzde 75'ine kadar ÖTV'si indirilecek.
Antalya’ya sel ve hortum desteği: 108 milyon liralık kaynak Sel ve hortumdan etkilenen Antalya’da zarar gören çiftçiler için 100 milyon lira, evleri hasar alan vatandaşlar için ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 108 milyon liralık destek ödeneği gönderildi.
1 yaşındaki bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis Antalya’da 1 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkan anne, Antalya 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “alt soya karşı eziyet” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.