Sakarya Geyve’de dev tarım pazarı kuruluyor


Gündem 11.06.2021 17:30:00 0
Sakarya Geyve’de dev tarım pazarı kuruluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin üretici ve tüketiciyi buluşturacağı Geyve Safibey Ürün Toplama Merkezi projesinde ilk kazma vuruldu.  

SAKARYA (İGFA) - Sakaryada Geyve ilçesi Safibey Mahallesi’nde bölgenin tarımına hareket katacak olan Ürün Toplama Merkezi için ilk kazma vuruldu. 25 dönümlük arazide temel kazısı ve dolgu işlemleri başlatıldı.  

Sakarya’nın tarım üreticisi, kapalı alan içindeki satış alanlarında ürünlerini tüketiciyle buluşturacak. Ürünlerin tüketiciye kolay şekilde ulaşacağı ve bozulmadan saklanacağı bu merkez, bölgenin en büyük tarım pazarı olacak.

Şehre tarımsal kalkınma alanında değer katmak için çiftçi dostu belediyecilik anlayışıyla yeni ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Bu merkez bölgenin tarım anlamında en büyük pazarı olacak Çiftçinin ürünlerini bırakıp alabileceği, satabileceği modern bir alan inşa ediyoruz. Projenin 2. Etabı olan, 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde ve 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu için de hazırlık yapıyoruz. Sakarya’da tarımsal üretim hızlanacak, verimlilik artacak, çiftçimiz kazanacak” dedi.


Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor
Isparta'da yağmur sonrası rengarenk görüntüler Isparta, son yağmurların ardından doğal bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. İkindi saatlerinde gökyüzünde beliren muhteşem gökkuşağı, şehre adeta büyülü bir atmosfer kazandırıyor.
Şehit Astsubay Şen, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Şırnak'ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) memleketi Antalya'da toprağa verildi. 51'inci doğum gününde anne Ayşe Şen, oğlunun Türk bayraklı tabutu yanında
Uluborlu belediye Başkanı Bakır ISTUDAK üyelerini misafir etti Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, bölgede gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından, ISTUDAK Dernek üyeleri ile bir araya geldi.
Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti