Sanayi üretimi aylık ve yıllık artışta!

Sanayi üretimi aylık ve yıllık artışta!


Ekonomi 9.05.2025 12:45:50 0
Sanayi üretimi aylık ve yıllık artışta!

TÜİK'in Mart ayı verilerine göre sanayi üretimi aylık ve yıllık bazda artış kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Mart ayına ilişkin Sanayi Üretimi istatistiklerini açıkladı. 

Buna göre sanayinin alt sektörleri (2021=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2025 yılı Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,0 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 6,1 arttı.

SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK YÜZDE 3,4 ARTTI

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2025 yılı Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 8,2 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,5 azaldı.

TÜBİTAK destekli projeyle keçi kanında sülük yetiştiriciliğinde zirve ISUBÜ’nün TÜBİTAK destekli araştırmasında, tıbbi sülük yetiştiriciliğinde doğal keçi kanının diğer kan türlerine göre en yüksek büyümeyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlandı. Bulgular, Teke Yöresi için stratejik ve ekonomik...
Başdeğirmen ilçe ve köy ziyaretlerine devam ediyor Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilçe ve köy ziyaretleri kapsamında Sütçüler ilçesine bağlı Bekirağalar köyünü ziyaret etti.
Isparta Öğretmenevi Lokantasında Lezzet ve Ekonomik Fiyatlar Dikkat Çekiyor Isparta’da uygun fiyatlı ve kaliteli yemek arayanların adreslerinden biri olan Isparta Öğretmenevi Lokantası, zengin menüsü ve bütçe dostu fiyatlarıyla yeniden dikkatleri üzerine çekti.
Gazipaşa’da Alman vatandaşının ihtida sevinci Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Alman vatandaşı Kerstin Struss, İslam dinini seçerek “Elif” ismini aldı. İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törende kelime-i şehadet getiren Struss’a Kur’an-ı Kerim ve Almanca meali hediye edildi.
Salda’da yüzler güldü: Su seviyesi artıyor Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü’nde su seviyesi son bir ayda 14 santimetre yükseldi. Yağışların etkisiyle gerçekleşen bu artış, kuraklık tehdidi altındaki göle tam 6 milyon ton can suyu oldu.