Şanlıurfa’dan Antalya’ya otobüsle gönderilen 300 kilogram sakatata el konuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Gıda Taşımacılığına Karşı Sıkı Denetim: 300 Kilo Bağırsak Ele Geçirildi


Asayiş 3.02.2025 21:16:00 0
Şanlıurfa’dan Antalya’ya otobüsle gönderilen 300 kilogram sakatata el konuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden usulsüz gıda taşımacılığına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gerçekleştirilen son denetimlerde, otobüslerle taşınan ve mumbar yapımında kullanılacağı düşünülen 3 çuval bağırsak tespit edildi. Şanlıurfa’dan gönderilen bu 300 kilo ağırlığındaki gıda ürünleri, piyasaya sürülmeden zabıta ekiplerince ele geçirildi.

Denetimler sırasında, bağırsakları almaya gelen alıcılar ekipleri fark edince olay yerinden hızla uzaklaştı. Zabıta ekipleri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, taşıyıcı otobüs firması hakkında cezai işlem başlattı.

Hayvan İç Organları İmha Edildi

Büyükşehir Belediyesi Terminal Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Sibel Deniz, yakalanan hayvan iç organlarının piyasaya sürülmeden önce el konulduğunu belirtti. Deniz, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir otobüs firması tarafından çuvallar içerisinde gıda ürünlerinin taşındığını tespit ettik. Yapılan denetimlerde çuvallarda bağırsaklar olduğunu fark edince İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişime geçerek yasal işlemleri başlattık. Taşıyıcı firmaya gerekli cezai işlem uygulandı. Ayrıca bu ürünlerin tüketilmesi uygun olmadığı için usulüne uygun olarak çukura gömüldü, üstüne kireç dökülüp ardından toprakla kapatıldı. İmha işlemi bu şekilde tamamlandı."

Sibel Deniz, vatandaşların sağlığını korumak adına denetimlerin süreceğini ve usulsüz gıda taşımacılığının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız devam ettireceklerini vurguladı.

1 kişi görseli olabilir
ISPARTA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ Katar’da meydana gelen askeri helikopter kazasında şehit olan Hv. Svm. Binbaşı Sinan Taştekin’in Ispartalı olduğu öğrenildi; acı haber kentte büyük üzüntüye neden oldu.
ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Antalya’da bayram tedbirleri zirvede Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Antalya’da güvenlik ve trafik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 23 Mart’a kadar sürecek uygulamalarda binlerce personel görev yapacak.
Mehmet Ali Alkan- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve AESOB Başkan Adayı Mehmet Ali Alkan- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve AESOB Başkan Adayı
Türel’den Böcek’e: “Geçmişinle Çelişiyorsun” Menderes Türel, Muhittin Böcek’in geçmiş açıklamaları ile mahkeme ifadeleri arasında çelişki olduğunu savunarak, “Açıklanamaz servet yalanla gizlenemez” dedi.