Şanlıurfa’dan Antalya’ya otobüsle gönderilen 300 kilogram sakatata el konuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Gıda Taşımacılığına Karşı Sıkı Denetim: 300 Kilo Bağırsak Ele Geçirildi


Asayiş 3.02.2025 21:16:00 0
Şanlıurfa’dan Antalya’ya otobüsle gönderilen 300 kilogram sakatata el konuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden usulsüz gıda taşımacılığına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gerçekleştirilen son denetimlerde, otobüslerle taşınan ve mumbar yapımında kullanılacağı düşünülen 3 çuval bağırsak tespit edildi. Şanlıurfa’dan gönderilen bu 300 kilo ağırlığındaki gıda ürünleri, piyasaya sürülmeden zabıta ekiplerince ele geçirildi.

Denetimler sırasında, bağırsakları almaya gelen alıcılar ekipleri fark edince olay yerinden hızla uzaklaştı. Zabıta ekipleri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, taşıyıcı otobüs firması hakkında cezai işlem başlattı.

Hayvan İç Organları İmha Edildi

Büyükşehir Belediyesi Terminal Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Sibel Deniz, yakalanan hayvan iç organlarının piyasaya sürülmeden önce el konulduğunu belirtti. Deniz, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir otobüs firması tarafından çuvallar içerisinde gıda ürünlerinin taşındığını tespit ettik. Yapılan denetimlerde çuvallarda bağırsaklar olduğunu fark edince İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişime geçerek yasal işlemleri başlattık. Taşıyıcı firmaya gerekli cezai işlem uygulandı. Ayrıca bu ürünlerin tüketilmesi uygun olmadığı için usulüne uygun olarak çukura gömüldü, üstüne kireç dökülüp ardından toprakla kapatıldı. İmha işlemi bu şekilde tamamlandı."

Sibel Deniz, vatandaşların sağlığını korumak adına denetimlerin süreceğini ve usulsüz gıda taşımacılığının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız devam ettireceklerini vurguladı.

1 kişi görseli olabilir
Isparta, AB destekli yerel iklim eylemi projesinde pilot il oldu Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi” çerçevesinde Isparta pilot iller arasında yer aldı. Proje kapsamında yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla I
Antalya’da otobüs ve taksi ücretleri arttı Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Devam Meclis Toplantısı’nda toplu taşıma ücretlerine zam yapılması kararı alındı.
İhraç edilen biberler sınırdan döndü! Pestisit alarmı Almanya’ya gönderilen biberlerde güvenli limitin 35 katı pestisit tespit edilince ürünler için imha kararı verildi. ZMO Antalya Şube Başkanı Ebru Kaçın, tarımsal üretimde denetim ve izlenebilirliğin artırılması gerektiğini vurguladı.
Anadolu Mahallesi Ormanevleri’nde Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
İhraç edilen biberler sınırdan döndü! Pestisit alarmı Almanya’ya gönderilen biberlerde güvenli limitin 35 katı pestisit tespit edilince ürünler için imha kararı verildi. ZMO Antalya Şube Başkanı Ebru Kaçın, tarımsal üretimde denetim ve izlenebilirliğin artırılması gerektiğini vurgula