Sapanca SAMEK’te yılsonu sergisi heyecanı yaşandı

Sapanca SAMEK’te yılsonu sergisi heyecanı yaşandı


Gündem 20.06.2025 15:00:46 0
Sapanca SAMEK’te yılsonu sergisi heyecanı yaşandı

Sapanca SAMEK’te yılsonu sergisinin açılışı büyük ilgi gördü.

SAKARYA (İGFA) - S9 - akarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının (SAMEK) yılsonu sergileri Sapanca’da büyük ilgiyle karşılandı. Sapanca SAMEK merkezinde eğitim gören 683 kursiyerin yıl boyunca emek vererek hazırladığı 4 bin 204 eser, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

HER BİR ESER DİKKAT ÇEKTİ

Kent Orkestrası’nın ezgileri ve halk oyunları gösterisiyle başlayan açılış programı, protokol konuşmaları, sertifika dağıtımı ve kurdele kesimiyle devam etti. Giyim tasarımı, çini, seramik, filografi ve el sanatları gibi pek çok alanda hazırlanan eserler sergide büyük ilgi gördü. Her bir eser, kursiyerlerin gösterdiği emeği ve özveriyi yansıtması açısından dikkat çekti.

YOĞUN KATILIMLA AÇILDI

Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Şafak Başoğlu, kursiyerler, eğitmenler ve çok sayıda misafir katıldı.

SANAT VE EMEKLE BÜYÜLEYEN BİR SERGİ

22 farklı branşta yıl boyunca eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, sergiyi ziyaret eden sanatseverleri adeta büyüledi. Sergide yer alan çalışmalar hem kursiyerlerin yeteneklerini hem de yıl boyunca gösterdikleri çabanın somut birer örneği oldu.

“BUGÜN AZMİN, SABIRIN VE YETENEĞİN GÜNÜ”

Programda konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alpay Şirin, SAMEK kurslarının bireylere sadece meslek kazandırmakla kalmadığını, aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkı sunduğunu belirtti. Şirin, “SAMEK çatısı altındaki meslek edindirme kurslarımız; bireyin özgüvenini artıran, üretkenliğini geliştiren ve toplumsal hayata katılımını güçlendiren önemli sosyal projelerdir. Her yaştan vatandaşımıza ulaşan bu eğitimlerle hem geleneksel el sanatlarımızı yaşatıyor hem de yeni meslek alanlarında uzman bireyler yetiştiriyoruz. Bugün, bir yıl boyunca gösterilen azmin, sabrın ve yeteneğin günüdür. Tüm kursiyerlerimizi gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Mudanya'da Kaymakam Terzi öğrencilerin karne sevincine ortak oldu Mudanya'da Kaymakam Terzi öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
Bursa Nilüfer’in örnek işyerleri arasına 'The Mantl' eklendi Bursa Nilüfer’in örnek işyerleri arasına 'The Mantl' eklendi
YKS için Antalya'da ücretsiz ulaşım desteği YKS için Antalya'da ücretsiz ulaşım desteği
Bursa'da eski başkan Aktaş’tan Bozbey’e: Borç edebiyatını bırak, hizmet üret Bursa'da eski başkan Aktaş’tan Bozbey’e: Borç edebiyatını bırak, hizmet üret
Alemdar: “Çocuklarımız bu şehrin parlayan yıldızları olacak” Alemdar: “Çocuklarımız bu şehrin parlayan yıldızları olacak”