Sağlık

Sağlık Haberleri

SDÜ’den MAKÜ’ye destek:

SDÜ’den MAKÜ’ye destek: Prof. Dr. Cem Çetin Burdur MAKÜ Tıp Fakültesi kurucu dekanlığına atandı.


Sağlık 23.10.2025 14:27:00 0
SDÜ’den MAKÜ’ye destek:

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Çetin, yeni kurulan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tıp Fakültesi kurucu dekanlığına atandı.

YÖK tarafından gerçekleştirilen atamadan sonra Burdur’daki görevine başlayan Cem Çetin, MAKÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluş ve akademik kadro oluşumu için çalışmalara başladığını açıkladı.

2006 yılında kurulan MAKÜ’de; Tıp Fakültesiaçılmasının, 30 Haziran 2025’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile gerçekleştirildiğine değinen Çetin, Burdur’a ve yöreye hizmet verecek olan fakültenin hızlı bir biçimde oluşturulması için, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve diğer yetkililerle ortaklaşa çalışma yürüteceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Cem Çetin kimdir?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olan Cem Çetin, akademik hayatına aynı üniversitenin Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı’nda  araştırma görevlisi olarak başladı. 2003 yılında SDÜ Tıp Fakültesine öğretim üyesi olarak atanan Çetin, 2006’da doçent, 2011 yılında ise profesör oldu.

SDÜ’de Sağlık ve Spor Bilimleri Fakültelerinde birer dönem dekanlık yapan Cem Çetin, Türkiye Futbol Federasyonu  ve Antalyaspor Sağlık Kurullarında da  uzun süre çalıştı. Halen Türkiye Spor Hekimleri Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Cem Çetin, evli ve bir çocuk babası. Çetin iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı
Gençlerde Hız Vardır, Yaşlılarda İstikamet Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde öğrenciler Kepez Belediyesi biriml