SENİRKENT'TE DENEME AMAÇLI DİKİLEN BEZELYE KÖYÜN GEÇİM KAYNAĞI OLDU


Yaşam 28.06.2020 11:48:00 0
SENİRKENT

Senirkent ilçesine bağlı Garip köyünde deneme amaçlı dikilen bezelye olumlu sonuç verince köyde yaklaşık 2 bin dekarlık alanda dikimi yapılan bezelye bahçelerinde hasat başladı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu hasat yapılan bahçelerde üreticiler ile bir araya geldi.


Barbunya fasulyesi ile her gecen gün marka haline gelen Garip Köyü, Bezeyle ile de adını duyurmaya başladı. 7 bin dekarın üzerinde fasulye ve bezeyle tarlası bulunan köyde, bu günlerde hummalı bir hasat çalışması var. Şehir dışından köye gelen mevsimlik işçiler bezelye bahçelerinde hasada başladı.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu bezelye hasadının yapıldı bahçelerde çiftçiler ile bir araya gelerek hasadın bereketli ve hayırlı olmasını diledi.


Garip köyü muhtarı Salim Çimenkaya deneme amaçlı dikilen bezelyenin olumlu sonuçlar vermesi ile birlikte 2 bin dekarın üzerinde bezelye bahçesinde üretim yapıldığını kaydetti. Üreticiler ise bezelye üretiminin fasulye göre masrafının daha az olduğunu belirterek pazarının da iyi olduğunu söylediler.
Bezelye hasadının yaklaşık 15 gün daha devam edeceği köyde temmuz ayının sonuna doğru ise fasulye hasadı başlayacak.

Antalya açıklarında 2 bin yıllık gemi batığı: Yüzlerce tarihi seramik gün yüzüne çıkarıldı Geç Helenistik ve Erken Roma dönemine ait, 45 metre derinlikte keşfedilen yüzlerce seramik arkeologları heyecanlandırdı.
Isparta'ya 7 katlı yeni otopark geliyor Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek için harekete geçti
Gölcük tabiat parkı’nda aile kampı düzenlendi 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Gölcük Tabiat Parkı’nda düzenlenen Aile Kampı, doğayla iç içe bir ortamda aileleri bir araya getirdi. Vali Abdullah Erin’in açılışını yaptığı etkinlikte, sevgi, paylaşım ve birliktelik ön pla
Muhittin Böcek’in yerine Büşra Özdemir geldi! Antalya’da birçok ilk yaşandı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz’da tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında boşalan başkanlık makamına CHP Grup Başkanvekili ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Büşra Özde
Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi