Sicil affı yolda! Borcunu kapatan kara listeden çıkacak

Meclis gündemindeki torba kanun teklifinde sicil affı maddesi de yer alıyor. Kredi, kredi kartı ya da çek, senet borcunu yasada belirlenen tarihlerde kapatan ya da yapılandıranlar kara listeden çıkacak.


Ekonomi 9.10.2022 17:25:00 0
Sicil affı yolda! Borcunu kapatan kara listeden çıkacak

Çalışanlardan, öğrencilere kadar milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba kanun teklifinin Meclis görüşmeleri bu hafta başlıyor. Bu kanun teklifinde sicil affı maddesi de yer alıyor.

Yapılan hesaplamalara göre sicil affıyla yaklaşık 10 milyon kişi hakkındaki kayıtlar silinecek.

Bu kayıtlar kredi derecelendirmesi, çek defteri verilmesi gibi işlemlerde olumsuz etki yaratamayacak.

Teklifin ilgili maddesine göre, sicil affından ana para ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim'den önce olanlar faydalanabilecek.
Bu kişi ya da şirketlerin borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödemesi ya da yapılandırması gerekiyor.


Merve’nin minikleri yine destan yazdı Merve’nin minikleri yine destan yazdı
Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim: 31 Aralık'a kadar uygulanacak Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim: 31 Aralık'a kadar uygulanacak
Kepez’den kârlı yol yapımı Kepez Belediyesi, hem yol açıyor hem de tasarruf sağlıyor. Yol inşasında oluşan kaya hafriyatı, aynı alanda kurulan şantiyede, mobil taş kırma makinesi konkasörle zemin kaplama malzemesine dönüştürülüyor.
Nasreddin Hoca Kreşleri ön kayıtlarında son gün 31 Mayıs Kepez Belediyesi, Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin ön kayıtlarının son başvuru tarihini 31 Mayıs olarak duyurdu.
Havalimanlarından aranmadan geçilmeyecek! Uçuşlarda yeni dönem Havalimanlarından aranmadan geçilmeyecek! Uçuşlarda yeni dönem