Şile’de denize girmek yasaklandı


Gündem 24.07.2021 12:00:00 0
Şile’de denize girmek yasaklandı

Şile Kaymakamlığı, ilçe sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini korumak aracıyla gün boyu denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbulun Şile ilçesinde art arda yaşanan ölüm vakalarının ardından kaymakamlık duruma el koydu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede meteorolojik hava deniz raporlarına göre, bugün rüzgarın kuzey doğudan 3 ila 5, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre olacağının, rüzgarın öğle saatlerinden itibaren daha şiddetli eseceğinin, dalga yüksekliğinin de buna bağlı olarak artacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, yarın rüzgarın kuzey doğudan 3-5 şiddetinde, yer yer 4-6 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1,5 ila 2,5 metre olacağının hava deniz raporlarıyla bildirildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: "Sahada görevli bulunan Şile Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve plajlarımızda görevli cankurtaranlarımızdan aldığımız anlık hava deniz durumuna ilişkin raporlara göre, dalga yüksekliğinin ilçemiz plajlarında halihazırda 1 ila 2 metre arasında olduğu tespit edilmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava deniz raporları ve bölgedeki hava durumunun değerlendirilmesi neticesinde 24 Temmuz Cumartesi ilçemiz sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can emniyetini korumak aracıyla gün boyu denize girmek yasaklanmıştır."

Açıklamada, yarın hava deniz tahmin raporları ve sahada bulunan görevliler tarafından takip edilecek deniz durumuna göre bilahare değerlendirme yapılacağı bildirildi.

Alanya Müftülüğü'ne Mehmet Seven atandı Alanya Müftülüğü'nde görev değişimi yaşandı. 25 Haziran 2018 tarihinden bu yana Alanya Müftüsü olarak görev yapan Dr. İhsan İlhan’ın yerine, Menemen Müftüsü Mehmet Seven atandı.
MHP Kumluca ilçe başkanlığı’ndan aşure ikramı: Birlik ve beraberlik mesajı MHP Kumluca İlçe Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure ikramı etkinliğinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Etkinlik, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Mersin orman bölge müdürü Rifat Ataş’tan Gülnar’a inceleme ziyareti Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Gülnar’da orman parkı projelerini, yangınla mücadele hazırlıklarını ve ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Personelle bir araya gelen Ataş, “Kazasız, belasız bir yangın sezonu” temenni
Başkan Başdeğirmen: Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Muharrem Ayı dolayısıyla Aliköy, Çünür Mahallesi, Senirkent ilçesine bağlı Uluğbey köyü ve merkeze bağlı Küçük Hacılar köyündeki aşure etkinliklerine katıldı.
Burma Kadayıf Lezzeti Isparta'da: Resul Usta Üretime Başladı Diyarbakır’dan Isparta’ya uzanan tatlı yolculuğu! Geleneksel lezzetin usta ismi Resul Usta, burma kadayıf üretimine Isparta’da başladı. Yedişehitler Mahallesi’ndeki yeni üretim merkezinde hem yerel tatlıcılara hem de bireysel sipa