Soğuk havalarda gribal enfeksiyona dikkat

Soğuk havalarda gribal enfeksiyona dikkat


Sağlık 21.10.2024 17:58:00 0
Soğuk havalarda gribal enfeksiyona dikkat

Son günlerde Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte hastanelere başvuru sayısı arttı. Uzmanlar gribal enfeksiyonlara karşı uyardı.

Ekim ayının başı itibariyle Türkiye’de hava sıcaklıkları düşüşe geçti. Son günlerde ise yurt genelinde hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşandı. Bazı meteoroloji bölge müdürlükleri ve valilikler soğuk havalara karşı uyarılarda bulunurken, don riskine karşı önlem alma çağrısında da bulundu.

Öte yandan uzman hekimler de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte hastanelere başvuru sayılarında ciddi bir yükselme olduğunu kaydederek gribal enfeksiyona karşı vatandaşları uyardı.

Kış aylarında hastanelerin en fazla şikayet aldıkları konuların başında gribal enfeksiyonların geldiğini belirten uzmanlar; eklem ve kas ağrıları, boğaz ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı, balgam, göğüs ağrısı, yüksek ateş ve ishal gibi semptomların gribal enfeksiyonların olası belirtileri olduğunu hatırlattı.

Bu belirtilerin en az ikisinin görüldüğü vatandaşların önce aile sağlığı merkezlerine başvurmalarını tavsiye eden uzmanlar, aile hekiminin yönlendirmesi halinde hastanelere başvurulması gerektiğini belirtti.

Kış aylarında gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için C vitamini tüketiminin makul düzeyde artırılması gerektiğini ifade eden uzmanlar vatandaşlara biber, limon, portakal ve mandalina gibi ürünleri daha fazla tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan su ve sıvı tüketiminin de ihmal edilmemesi gerektiğini kaydeden uzmanlar günde en az iki litre su içilmesi gerektiğini hatırlatırken bunun yanında ıhlamur, papatya, yeşilçay, adaçayı ve kuşburnu gibi bitki çaylarının da tüketilmesini önerdi.

Uzmanlar ayrıca ortam sıcaklığı ile vücut sıcaklığı arasındaki dengenin de önemli olduğuna dikkat çekerek, dışarıdaki hava ile içerideki hava arasında 8 ila 10 dereceden fazla fark olmaması gerektiğini ifade etti. Oda sıcaklığını çok fazla artırmak yerine daha kalın kıyafetler tercih edilmesini öneren uzmanlar, dışarıya çıkarken de güneşe ve açık havaya aldanmamaları gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

“Türel, başarılı öğrencilerle aynı sofrada iftar açtı” Antalya’nın gururu Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, LGS’de Türkiye 10’uncusu olmanın sevincini Menderes Türel ile birlikte iftar açarak kutladı. Türel, öğrencilerle aynı tabldot sırasına girerek gençlerle birebir sohbet etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde İdari Deprem! Meclis gündemine gelen düzenlemeyle 4 birim kapatılıyor, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Zabıta’ya bağlanıyor. İdari yapıda köklü değişiklik meclis kararına kaldı.
2026 Aile ve Nüfus Yılı Kapsamında Bucak TSO’ya Ziyaret 2026 Aile ve Nüfus Yılı kapsamında Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü heyeti, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek kurumlar arası iş birliği ve sosyal hizmet çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Can’dan “Birlikte Başaracağız” Mesajı BAİB Başkan adayı Mehmet Ali Can, Isparta’da Basın ve ihracatçılarla iftarda buluştu.
Toros Kardeleni için kontrollü üretim ve ihracat modeli sürüyor Toros kardeleni koruma altında: Akseki’de kontrollü üretim ve ihracat modeliyle hem doğal popülasyonlar korunuyor hem de üreticiler sürdürülebilir şekilde ihracat yapabiliyor.