Gündem

Gündem Haberleri

Tiramisu yetim kaldı!


Gündem 14.11.2021 14:30:00 0
Tiramisu yetim kaldı!

İtalyan mutfağının dünya çapında en çok tanınan tatlılarından tiramisunun mucitlerinden kabul edilen Alba Di Pillo Campeol, 92 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan mutfağının dünya çapında en çok tanınan tatlılarından tiramisu'nun mucitlerinden kabul edilen Alba Di Pillo Campeol 92 yaşında hayatını kaybetti.

"Tiramisunun annesi" olarak anılan Campeol'ün eşi, "Tiramisunun babası" Ado Campeol de yaklaşık 2 hafta önce yaşamını yitirmişti.

İtalya'da "Tiramisunun annesi" olarak anılan Alba Di Pillo Campeol ile kocası Ado Campeol'ün kısa süre arayla hayata veda etmesi İtalyan basınında "Tiramisu yetim kaldı" başlıklarıyla haber oldu.

BBC'nin aktardığına göre, Le Beccherie restoranın içinde yer aldığı Veneto bölge yönetimi de dün Alba Di Pillo Campeol'ün ölümüyle ilgili bir açıklama yayımladı ve "Alba ve Ado hayatları boyunca işyerlerinde ve özel hayatlarında ayrılmaz bir ikiliydi. Ölüm de onları yalnızca birkaç günlüğüne ayırdı" dedi.


Haftanın son günü hava nasıl olacak? Haftanın son günü hava nasıl olacak?
ERÜ patent tescil başvurusunda ilk 4’te yerini aldı  ERÜ patent tescil başvurusunda ilk 4’te yerini aldı 
Antalya'da “caretta ceratta ilk yuva” etkinliği düzenlendi Antalya'da “caretta ceratta ilk yuva” etkinliği düzenlendi
Hasyurt Tarım Fuarı 8-10 Mayıs’ta 27. kez kapılarını açıyor Hasyurt Tarım Fuarı 8-10 Mayıs’ta 27. kez kapılarını açıyor
Vali Baruş, görev süreleri dolan kaymakamları kabul etti İlimizde görev sürelerini tamamlayan 6 ilçe kaymakamı, Vali Baruş tarafından kabul edildi. Görev süreleri dolan, Aksu Kaymakam Vekili Mesut Akın, Gel...