Trafik cezalarını artıran düzenlemede 10 madde kabul edildi

Trafik güvenliğini artırmaya yönelik hazırlanan ve cezaların ciddi oranda yükseltilmesini öngören teklifin 10 maddesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.


Asayiş 16.01.2026 01:23:00 0
Trafik cezalarını artıran düzenlemede 10 madde kabul edildi

Yeni düzenlemeye göre, saldırı amacıyla başka bir aracı takip eden veya araçtan inen sürücülere 180 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bu kapsamda sürücülerin ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınabilecek, araçlar ise 30 gün trafikten men edilebilecek.

Psikoteknik değerlendirme şartı geliyor

Ters yönde araç kullanma veya saldırı amaçlı takip nedeniyle ehliyeti geri alınan sürücüler, psikoteknik değerlendirmeden geçmeden yeniden ehliyet alamayacak.

Kırmızı ışık ihlallerine kademeli ceza sistemi

Bir yıl içinde yapılan kırmızı ışık ihlallerine yönelik kademeli ceza uygulaması kabul edildi. Buna göre:

2. ihlal: 10 bin TL

3. ihlal: 15 bin TL

4. ihlal: 20 bin TL

5. ihlal: 30 bin TL

6. ihlal: 80 bin TL

Kırmızı ışık ihlali sonucu kazaya sebep olanların ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak. Bir yıl içinde 6 kez ihlal yapan sürücülerin ehliyeti iptal edilecek.

“Dur” ihtarına uymayana 200 bin lira ceza

Polisin “dur” ihtarına uymayan sürücülere 200 bin lira para cezası kesilecek. Ayrıca bu sürücülerin ehliyetleri 60 gün, araçları ise 60 gün trafikten men edilecek.

Ehliyetsiz araç kullanmaya ağır yaptırımlar

Yeni düzenleme kapsamında:

Ehliyetsiz araç kullanana: 40 bin TL ceza

Geçici veya tedbiren geri alınmış ehliyetle araç kullanana: 200 bin TL ceza

İptal edilmiş ehliyetle araç kullanana: 200 bin TL ceza

Bu kişilere araç kullandıran işletene: 40 bin TL ceza uygulanacak.

Makas atma ve yolu kapatmaya 90 bin lira ceza

Makas atma, ters yönde araç kullanma veya konvoy oluşturarak yolu kapatma gibi tehlikeli ihlallerde sürücülere 90 bin lira idari para cezası verilecek.
Bu ihlallerde ayrıca ehliyet 60 gün süreyle geri alınacak, araçlar 30 gün trafikten men edilecek.

Uraloğlu: Ay-Yıldızlı rotalarımızı dünya semalarında büyütmeye kararlıyız Türkiye’nin sivil havacılıktaki küresel gücüne dikkat çeken Bakan Uraloğlu, 133 ülkede 356 noktaya ulaşan THY ağının rekor yolcu sayılarıyla büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, ay-yıldızlı rotaların dünya semalarında...
Trafik cezalarını artıran düzenlemede 10 madde kabul edildi Trafik güvenliğini artırmaya yönelik hazırlanan ve cezaların ciddi oranda yükseltilmesini öngören teklifin 10 maddesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.
Seralarda yıkım hasat sonrasına ertelendi Antalya’da Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar uzanan bölgede, geçmişte Hazine arazisi üzerinde kurulup Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) devredilen alanlardaki seralar için alınan yıkım kararları, hasat sezonu sonrasına ertelendi.
Burdur’da kamu personeline protokol ve iletişim eğitimi Burdur Valiliği himayelerinde düzenlenen eğitim programında, kamu personeli ve yöneticilere etkili iletişim, beden dili ile protokol ve görgü kurallarına yönelik uygulamalı bilgiler aktarıldı.
Kılınç: “Ücrette dengesizlik bitmeli, kamuda Adalet sağlanmalı” Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi Selami Kılınç, 2026’nın ilk maaş gününde yaptığı açıklamada ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine dikkat çekerek, “Memuru enflasyona ezdiren bu sistem derhal değişmeli, kamuda adalet ve huzur