TÜBİTAK ve TEKNOFEST başarılı projeleri Aydın’da sergilendi

TÜBİTAK ve TEKNOFEST başarılı projeleri Aydın’da sergilendi


Yaşam 18.11.2025 18:15:04 0
TÜBİTAK ve TEKNOFEST başarılı projeleri Aydın’da sergilendi

TÜBİTAK 2204 İzmir Bölge Koordinatörü ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ar-Ge Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK ile TEKNOFEST yarışmalarında derece alan projelerin sergilendiği “Proje Pazarı” etkinliğine katıldı.

İZMİR (İGFA) - Bilimsel üretimi ve yenilikçi düşünceyi teşvik etmeyi amaçlayan etkinlikte öğrenciler, danışman öğretmenleri eşliğinde projelerini katılımcılarla buluşturdu. Sergide, TÜBİTAK 2204 programı kapsamında bölge sergisine davet edilen çalışmalar ile TEKNOFEST’te ödül alan inovatif projeler yer aldı. Gençlerin bilimsel merakı ve üretme motivasyonunu yansıtması bakımından etkinlik yoğun ilgi gördü.

“GENÇLERİMİZİN BAŞARISI, ÜLKEMİZ GELECEĞİ İÇİN UMUT KAYNAĞI”

Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Kılıç, “Gençlerimizin bilimsel projelerde gösterdiği başarılar, ülkemizin geleceği için büyük umut kaynağıdır. Bir araştırma üniversitesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde sadece kendi öğrencilerimizi değil ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerimizi de geleceğe hazırlamaktan gurur duyuyoruz,” dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ise TÜBİTAK 2204 Ege Bölgesi Koordinatörlüğünün DEÜ tarafından yürütülmesinin bölgedeki proje kültürünü güçlendirdiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Kılıç, “Proje Pazarı”nda stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı ve öğrencilerle sohbet etti.

DEÜ, EGE BÖLGESİNDE BİLİMSEL ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELİYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi, 2024 yılı itibarıyla TÜBİTAK 2204 Araştırma Projeleri Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevini üstlendikten sonra, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç öncülüğünde Ege Bölgesindeki 6 ilde (Uşak, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa ve İzmir) düzenlenen etkinliklere katılarak öğrencilerin çalışmaları yerinde incelemeyi sürdürüyor.

YKS’ye 2,4 milyon başvuru: En yaşlı aday 87 yaşında ÖSYM tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru süreci tamamlandı.
Sillyon’daki Asırlık Yörük Evleri Turizme Kazandırılıyor Antalya Serik’teki Sillyon Antik Kenti’nde bulunan asırlık Yörük-Türkmen evleri restore edilerek turizme kazandırılıyor; yapılardan biri, Kadir İnanır’ın rol aldığı Köprü filmiyle anılan “Kadir İnanır Evi” olarak ziyaretçileri ağı
Antalya merkezli dolandırıcılık operasyonu: 480 bin liralık vurgun Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtan 3 şüpheli, yüksek kâr ve banka promosyonu vaadiyle 4 vatandaşı 480 bin lira dolandırdı; düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılardan 2’si tutuklandı.
SGK İl Müdürü Balban’dan Hizmet-İş’e Ziyaret Isparta SGK İl Müdürü Bayram Balban’dan Hizmet-İş Sendikası’na Ziyaret
Isparta’da Orman Haftası’na Özel Fidan Dağıtımı Isparta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.