Türkiye ile BM arasında teknik yardım anlaşması güncellendi

Türkiye ile BM arasında teknik yardım anlaşması güncellendi


Gündem 29.08.2025 10:00:37 0
Türkiye ile BM arasında teknik yardım anlaşması güncellendi

Türkiye ile Birleşmiş Milletler (BM) arasındaki 1965 tarihli Teknik Yardım Standart Anlaşması’nın, BM Türkiye Mukim Koordinatörlük Ofisi ve personeli için 1 yıl süreyle uygulanmasına ilişkin notalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler (BM) Sekretaryası arasında, 21 Ekim 1965 tarihli Değiştirilmiş Teknik Yardım Standart Anlaşması’nın hükümlerinin, gerekli değişikliklerle BM Türkiye Mukim Koordinatörlük Ofisi ve personeline 1 yıl süreyle uygulanmasına ilişkin teati edilen notalar onaylandı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 10310 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla yürürlüğe giren bu karar, Türkiye ile BM arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Söz konusu kararına ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Isparta Belediyesi’nden yaban hayvanlarına kış desteği Isparta Belediyesi, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için halk pazarlarında ayrıştırılan atık gıdaları ormanlık alanlara bırakarak beslenmelerine destek oluyor.
SDÜ listede yok, ISUBÜ son sırada: TÜBİTAK 1001 sonuçları Isparta için alarm veriyor TÜBİTAK 1001 kapsamında açıklanan 2025 “En Başarılı İlk 50 Üniversite” listesinde SDÜ’nün yer almaması, ISUBÜ’nün ise son sıradan girebilmesi, Isparta’nın bilimsel ve akademik geleceği adına ciddi endişe yarattı.
Halıcı: Isparta’da Su Krizi Derinleşiyor CHP’li Hikmet Yalım Halıcı, temiz içme suyu sorununun çözülmemesini “yönetim zafiyeti” olarak nitelendirerek iktidarı TBMM’de sert sözlerle eleştirdi.
Tayvan ile akademik iş birliğinde stratejik adım Tayvanlı akademisyen Prof. Dr. Chi-Chang Chang’ın üniversitemizi ziyaretiyle, nörobilim ve karar verme bilimleri başta olmak üzere birçok alanda ortak projelerin önünü açan MoU imzalandı, Türkiye-Tayvan akademik iş birliği güçlend
İletişim Başkanı Duran: Dijital platformlara yönelik düzenlemeler dünya genelinde yaygınlaşıyor İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medyaya ilişkin yaş doğrulama, ebeveyn onayı ve içerik denetimi gibi uygulamaların birçok ülkede hayata geçirildiğini belirtti.