Türkiye ile İtalya ikili ihracatta 32 milyar dolara ulaştı

Türkiye ile İtalya ikili ihracatta 32 milyar dolara ulaştı


Dünya 10.01.2025 09:43:55 0
Türkiye ile İtalya ikili ihracatta 32 milyar dolara ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile İtalya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile İtalya’nın 2024 yılında 32 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaştığını, ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirerek bu rakamın yukarılara çekilebileceğini, Türkiye’nin İtalya ile savunma sanayii ve enerji başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini artırma anlayışında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Suriye’nin yeniden imarı için vakit kaybetmeden harekete geçmenin önemli olduğunu, Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasının ve İtalya’nın buna öncülük etmesinin, bu sürece fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

Isparta 32 spor Başkanı Gültekin Özdemir’den açıklama Isparta 32 Spor Kulüp Başkanı Gültekin Özdemir, bazı futbolcuların yaptığı açıklamaların ardından kamuoyuna detaylı bir bilgilendirmede bulundu.
AK Parti’de Teşkilatlarda Büyük Değişim Hazırlığı: 50’den Fazla İl Başkanlığı Masada AK Parti’de teşkilat yapılanmasında kapsamlı değişim süreci başlıyor; Nisan ayında 50’den fazla il başkanının görevden alınarak yeni isimlerin atanması bekleniyor.
YKS’ye 2,4 milyon başvuru: En yaşlı aday 87 yaşında ÖSYM tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru süreci tamamlandı.
Sillyon’daki Asırlık Yörük Evleri Turizme Kazandırılıyor Antalya Serik’teki Sillyon Antik Kenti’nde bulunan asırlık Yörük-Türkmen evleri restore edilerek turizme kazandırılıyor; yapılardan biri, Kadir İnanır’ın rol aldığı Köprü filmiyle anılan “Kadir İnanır Evi” olarak ziyaretçileri ağı
Antalya merkezli dolandırıcılık operasyonu: 480 bin liralık vurgun Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtan 3 şüpheli, yüksek kâr ve banka promosyonu vaadiyle 4 vatandaşı 480 bin lira dolandırdı; düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılardan 2’si tutuklandı.