Türkiye otomotiv pazarı artık 1 milyon adedin altına düşmez

Türkiye otomotiv pazarı artık 1 milyon adedin altına düşmez


Ekonomi 9.12.2024 10:51:00 0
Türkiye otomotiv pazarı artık 1 milyon adedin altına düşmez

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketinin Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, gerek sıfır kilometre araç pazarında gerekse ikinci el otomobil pazarında 2024 yılı sonunda güçlü bir kapanış beklediklerini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Güncel veriler ışığında pazarı değerlendiren, otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, 2024 yılı sıfır kilometre ve ikici el pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kasım ayında pazarın yüzde 5,3 artışla 121 bin 94 adede ulaştığını ifade eden Genel Müdür Hüsamettin Yalçın, 11 aylık süreçte ise toplam satışın1 milyon 68 bin 260 adet seviyesine yükseldiğini belirtti.

 

Aralık ayında bu rakamın 160 bin – 180 bin adetlik bir satışla 1 milyon 200 bin adet üstü seviyelerine yükselmesi beklendiğini ifade eden Yalçın, "Bu durumda, sıfır araç pazarının geçen yılki 1 milyon 232 bin 635 adetlik rekoru bile geride bırakması oldukça olası görünüyor. Ertelenmiş talep, yeni model lansmanları, filo alımlarındaki kısmi artış ve yıl sonu satış kampanyalarının etkisiyle bu başarıya ulaşılması muhtemel. İkinci el otomobil pazarında ise yaz aylarından itibaren başlayan büyüme trendi yılın son ayına kadar devam ediyor. Özellikle sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci ele olan talebi artırdı ve bu eğilimin aralık ayında da devam etmesiyle toplam satışın 7 milyon adedi aşarak yeni bir rekor kırması bekleniyor" diye konuştu.

Kredi musluklarının kapalı olduğu, enflasyonun yüksek seyrettiği ve alım gücünün istenilen seviyede olmadığı bir yılda bu sonuçlara ulaşılması, otomotiv sektörünün dinamiklerinin ve adaptasyon kabiliyetinin ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini ifade eden Yalçın, "Bu dinamikler, Türkiye otomotiv sektörünün yıl boyunca karşılaştığı zorluklara rağmen talep ve satış açısından büyüme trendini sürdürdüğünü ve yeni rekorlara hazırlandığını ortaya koyuyor. Bundan sonraki yıllarda da sıfır kilometre araç pazarının 1 milyon adetten, ikinci el pazarının ise 7 milyon adetten aşağı düşmesini beklemiyoruz” diye konuştu.

Vali Erin, Bursaspor ve Isparta32spor heyetini ağırladı Vali Abdullah Erin, müsabaka öncesinde Bursaspor Başkanı Enes Çelik ile ISBAŞ Isparta32spor Başkanı Gültekin Özdemir ve beraberlerindeki heyeti Valilikte ağırlayarak her iki kulübe de başarılar diledi.
Isparta'da ev kiraları aldı başını gitti Isparta emlak piyasasında 2026 yılı kiralık daire fiyatları belli oldu. Son dönemde yaşanan artışlarla birlikte bazı mahallelerde kiralar "cep yakacak" seviyelere ulaştı.
Bir haftada 39 firari yakalandı! Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 1-7 Şubat 2026 tarihleri arasını kapsayan dev asayiş raporunu kamuoyuyla paylaştı.
Koca Yusuf Köy Geleneğine Sahip Çıktı Kılıç Köyü’nde düzenlenen bilardo turnuvası, sporun birleştirici gücünü ortaya koyarken Başkan Parlak da etkinliği yerinde takip etti.
Belediye-İş Sendikası’nda Soner Sav dönemi Belediye-İş Sendikası’nda kongre yapıldı. Başkanlığa Soner Sav seçildi.