Türkiye-Özbekistan ilişkilerini görüştüler

Türkiye-Özbekistan ilişkilerini görüştüler


Dünya 31.03.2024 21:45:15 0
Türkiye-Özbekistan ilişkilerini görüştüler

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre görüşmede, Türkiye ile Özbekistan ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin demokratik olgunlukla gerçekleştirdiği yerel seçim nedeniyle tebriklerini ileten Mirziyoyev’e teşekkür etti.

Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı Antalya’nın Manavgat ilçesinde eski Belediye Başkanı Şükrü Sözen dönemine ilişkin yürütülen rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.
Isparta’ya dev ulaşım hamlesi: Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Kavşağı ve Dörtyol-Şarkikaraağaç yolu açıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Isparta’da Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Farklı Seviyeli Kavşağı ile Dörtyol-Şarkikaraağaç Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 110 milyon yolcu seyahat etti. YHT hatlarının toplam uzunluğu ise 2 bin 251 kilometreye ulaştı.
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı Isparta Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak yeni hava sistemi için uyarıda bulundu.