Türkiye, Togoda Büyükelçilik kuracak


Gündem 19.10.2021 18:30:00 0
Türkiye, Togoda Büyükelçilik kuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile ortak açıklama yaptı. Ankara Büyükelçiliğinin yakın zamanda Togoda faaliyete geçeceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo, Burkina Faso ve Liberyaya önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe ile ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Togo'nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandır. FETÖ ile mücadeledeki kararlılıklarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

AŞI BAĞIŞI...

Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye, hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrika'ya ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki, 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretler daha da artacak. Çok kısa bir zaman içinde Afrika'da 4 ülkeye daha ziyaret gerçekleştireceğiz. Biz bu dost ve kardeş ülkelerin FETÖ belasından temizlenmesini istiyoruz. Onların da bunu istediğini biliyoruz. Bu bağlamda her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin Togo'nun ihtilafların çözümü konusunda ilerlettiği çalışmaları ilgiyle izlediğini ifade eden Erdoğan, yıl sonuna kadar inşallah Togo'da Ankara Büyükelçiliğini açılacağını da müjdeledi.

https://www.youtube.com/watch?v=0khfk1kHWtk


Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor
Isparta'da yağmur sonrası rengarenk görüntüler Isparta, son yağmurların ardından doğal bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. İkindi saatlerinde gökyüzünde beliren muhteşem gökkuşağı, şehre adeta büyülü bir atmosfer kazandırıyor.
Şehit Astsubay Şen, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Şırnak'ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) memleketi Antalya'da toprağa verildi. 51'inci doğum gününde anne Ayşe Şen, oğlunun Türk bayraklı tabutu yanında
Uluborlu belediye Başkanı Bakır ISTUDAK üyelerini misafir etti Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, bölgede gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından, ISTUDAK Dernek üyeleri ile bir araya geldi.
Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti