Türkiye'nin ilk reçel festivali... Bornova'da 50 çeşit reçelle buluşulacak

Türkiye'nin ilk reçel festivali... Bornova'da 50 çeşit reçelle buluşulacak


Gündem 31.08.2025 12:26:34 0
Türkiye

İzmir'de Bornova Belediyesi, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Türkiye’nin ilk Reçel Festivalini 13 Eylül’de Yaka Mahallesi’nde düzenleyecek. 12 kırsal mahalleden 45 üretici, 50 çeşit üründen yaptıkları reçellerle festivale katılırken, atölyeler, yarışmalar ve çocuklara özel etkinlikler de yer alacak.

İZMİR (İGFA) - Bornova Belediyesi, kırsal kalkınma ve kadın emeğini destekleyen çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Tohumdan fideye, gübreden samana, danışmanlık hizmetinden eğitimlere kadar üreticinin yanında olan; ev kadınları için kent bostanları kuran Bornova Belediyesi, bu kez Türkiye’de ilk olacak Reçel Festivalini düzenliyor.

Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü organizasyonunda ve Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek festival, 13 Eylül’de Yaka Mahallesi’ndeki piknik alanında yapılacak.

Festivalde, 12 kırsal mahalleden 45 üretici, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri bal kabağından çileğe, armuttan incire, fasulyeden domatese kadar 50 çeşit üründen hazırladıkları reçelleri ile yer alacak.

ÜÇ FARKLI ATÖLYE VE YARIŞMA

Festivalin en heyecanlı anlarından biri, üreticilerin kendi reçelleriyle katılacağı “En Güzel Reçel Yarışması” olacak. Vatandaşlar Reçel Yapım Atölyesi, Reçel Tadım Atölyesi ve Kör Reçel Tadım Atölyesi olmak üzere üç farklı atölyeye katılabilecek.

Festival yalnızca üreticiler ve yetişkinler için değil, çocuklar için de özel etkinliklere sahne olacak. Eğlenceli atölyeler, oyunlar ve sürpriz aktivitelerle özellikle küçük katılımcılar unutulmaz bir gün yaşayacak.

“KADIN EMEĞİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Festivalin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Reçel Festivali’nin yalnızca tatlı bir buluşma değil, aynı zamanda yerel üreticiyi ve kadın emeğini destekleyen bir dayanışma platformu olduğuna dikkat çekti. Başkan Eşki, “Bornova’mızın kırsal mahalleleri bereketli topraklarıyla, üretici kadınlarımız da el emeğiyle büyük bir zenginlik yaratıyor. Biz de onların yanında olmaya, ürettiklerini değerli kılmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk Reçel Festivali’ni Bornova’da düzenlemekten gurur duyuyoruz. Bu festival sadece reçel değil, dayanışmanın, emeğin ve üretimin festivalidir.” diye konuştu.

Manavgat soruşturmasında 36 yeni gözaltı Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 36 şüpheli gözaltına alındı.
Sağlık Bakanı Memişoğlu: e-Nabız’a yeni özellik “İlacım Nerede?” Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda dijital sağlık uygulamalarına yeni yeni bir özellik eklendiğini duyurdu.
Isparta üniversite kampüslerinde siyaset tartışması: AK Parti gençlik etkinlikleri öne çıkıyor Isparta üniversitelerinde AK Parti Gençlik Kolları, düzenlediği iftar ve sosyal etkinliklerle gençlerle buluşmayı sürdürüyor. CHP Isparta Gençlik Kolları ise dağıtılan siyasi logolu bardakları eleştirerek tartışma oluşturmaya...
Antalya Serik'te Ebru-hat ve naht sanatı sergisi Antalya'nın Serik ilçesinde 'Mevlidi Nebi Etkinlikleri Hz. Muhammed (S.A.V)' temalı ebru-hat ve naht sanatı sergisi açıldı.
Delibalta: “Isparta, yerel yönetimde Türkiye’ye örnek” Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Muhtar ve yerel yönetim iş birliğinde Isparta Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek old