Türkmen-Türk Eğitim Okulu için mutabakat zaptı onaylandı

Türkmen-Türk Eğitim Okulu için mutabakat zaptı onaylandı


Dünya 7.05.2025 10:05:57 0
Türkmen-Türk Eğitim Okulu için mutabakat zaptı onaylandı

Türkiye ile Türkmenistan arasında ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okulu kurulmasına yönelik mutabakat zaptı, Resmi Gazete’de yayımlanan 9798 sayılı karar ile onaylandı.

ANKARA (İGFA) -  Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti arasında imzalanan “Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptı”, 9798 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandı.

Karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Şubat 2025’te oy çokluğuyla kabul edilen anlaşma, iki ülke arasında eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflerken, mutabakat, Türkmenistan’da ortak bir eğitim okulu kurulmasını öngörüyor ve kardeşlik hukuku çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladı.

Hatırlanacağı gibi anlaşma, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sapardurdu Toyliyev tarafından imzalanmıştı. Türkiye ve Türkmenistan arasındaki eğitim iş birliği, iki ülkenin ortak dil, din, kültür ve tarih bağlarını pekiştirmeyi hedefliyor.ü

Söz konusu milletlerarası antlaşmanın ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabiilirsiniz

Antalya il kültür ve turizm müdürlüğü’ne Ayhan Gök atandı Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Ayhan Gök’ün atanması, başta Kaş olmak üzere turizm bölgelerinde sektör temsilcileri tarafından yakından takip edilen önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Milletvekili Oğuz Bucak’ta Muhtarları dinledi AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak’ta düzenlenen Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı’nda kamu kurumları ve muhtarlarla bir araya gelerek ilçenin ihtiyaçlarını masaya yatırdı.
Mehmet Uğur Gökgöz Sahada: Taksici Esnafına Ziyaret AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, sahada ziyaretlerini sürdürerek taksici esnafıyla bir araya geldi, esnafın talep ve görüşlerini dinledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Antalya’ya geldi Antalya’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı, Vali Hulusi Şahin ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetin ve Milletvekili İbrahim Ethem Taş ve Tuğba Vural Çokal karşıladı.
Yazgan Sahada, Mesaj Veriyor Isparta’da yeniden adaylık hazırlığında olduğu konuşulan Atakan Yazgan’ın Eğirdir çıkarması, siyasi kulisleri hareketlendirdi.