UNESCO, Büyük Bariyer Resifi’ni ‘kırmızı liste’ye alacak


Gündem 19.07.2021 13:30:00 0
UNESCO, Büyük Bariyer Resifi’ni ‘kırmızı liste’ye alacak

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Dünya Miras Komitesinin iklim değişikliği tehdidi altındaki Büyük Bariyer Resifini nesli tükenmekte olan doğal alan ilan etmeye hazırlandığını duyurdu.

Avustralya hükümeti, turizm gelirlerini kaybedeceği endişesiyle öneriye karşı çıkarken; bilim insanları resif alanının büyük bölümünün 2025 yılına kadar iklim değişikliği nedeniyle yok olacağı uyarısında bulunuyor.

UNESCO Direktörü Mechtild Rössler, Avustralyadaki muhalefete rağmen, komitenin taslak kararının siteyi nesli tükenmekte olan dünya mirası listesine almayı planladığını kaydetti. Rössler, Çinin Fuzhou şehrinde UNESCOnun 44. oturumunda yaptığı açıklamada, teklifin cuma günü gündemde olacağını söyledi.

Avustralyalı bilim insanları, 2018de Pasifik Okyanusunun güneyindeki Büyük Bariyer Resifinde mercan oranının yüzde 25e düştüğünü duyurdu.

Yine 2018de yapılan gözlemlerde resifin kuzey bölümünün iklim değişikliğinin sonucu olan sıcak hava dalgalarının etkisiyle mercan örtüsünün yarısını kaybettiği, orta kesimlerde ağarma ve güneyden gelen kızıl dikenli deniz yıldızı akını nedeniyle büyük kayıplar olduğu bildirilmişti.


Belediye Meclisinde 16 madde görüşüldü Isparta Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısında görüşülen 16...
Altın madalya için ter dökecek Isparta’nın gelecek vaat eden güreşçisi Isparta 32 Spor’un sporcusu Bade Su Doğan, 6-9 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.
JANDARMA EKİPLERİNDEN UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI Burdur Kolluk birimleri tarafından kaçakçılık ve organize suçları ile mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar azim ve kararlılıkla devam etmektedir.
Kepez Meclisi mali krizi çözdü Kepez Belediye Meclisi, önceki yönetim döneminde açılan bazı davalardan dolayı belediyeye haciz yapılması işlemini kredi teminat mektubu ile çözdü.
Manisa'da mahsuller için yeni pazarlar bulunacak Manisa'da mahsuller için yeni pazarlar bulunacak