Uzmanlardan dördüncü dalga uyarısı!


Gündem 1.07.2021 09:30:00 0
Uzmanlardan dördüncü dalga uyarısı!

COVID-19’a karşı savaş veren uzmanlar, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 90’a yakın ülkede görülen, Hindistan kaynaklı delta varyantının Rusya ve İngiltere’de yayılmaya başladığı dönemde alınan normalleşme kararından dolayı endişeli.

Milliyet Gazetesinden Mert İnanın haberinde görüşlerine yer verilen Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, "Vatandaşlarımızın bir kısmın da biraz rehavet ve aşı kararsızlığı olduğunu gözlemliyoruz" dedi. Balık, "Aşı hızımız günde 1.5 milyon doz olmalı. Ülke genelinde yaz bitmeden hatta Temmuz sonuna kadar çift doz aşılanan sayısı 50 milyon bandına gelmeden rahat olamayız. Şayet rehavet, aşılanma hızında düşüş olursa Eylül, Ekim ayında dördüncü dalgayı görürüz" diye konuştu.

Uzmanlar, özellikle Rusya’dan gelen turistlerden mutlaka son 72 saatte resmi kurumlar tarafından belgelendirilmiş PCR negatif test sonucu istenmesi gerektiğine dikkati çekerek, yeni varyanta karşı Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan Türkiye’ye yapılacak uçuş seferlerinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Bilim insanlarına göre, ülke genelinde açıklanandan çok daha fazla kişiye delta varyantı bulaştı.


İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul ve 25. Dönem İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.
Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranıysa yüzde 20’ye çıkarıldı.
Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Isparta AFAD arama ve kurtarma personeli, teknik beceri ve kabiliyetlerini arttırmak için Sütçüler İlçesi Çandır Köyü’nde düzenlenen Yaz Dağcılık Eğitimi’ne katıldı.
İzmir'de STK'lar bilgilendirildi İzmir'de STK'lar bilgilendirildi