Vakıf Kayıtlar Arşivi imha mı edildi? Açıklama geldi!

Vakıf Kayıtlar Arşivi imha mı edildi? Açıklama geldi!


Gündem 15.07.2025 17:11:00 0
Vakıf Kayıtlar Arşivi imha mı edildi? Açıklama geldi!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Kayıtlar Arşivi’nin imha edildiği iddialarını yalanladı. Vakıf arşivin güvenli şekilde yeni bir alana taşındığı duyuruldu.

ANKARA (İGFA) - Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşan “Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Kayıtlar Arşivi’nin sahipsiz bırakıldığı ve imha edilmek istendiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Merkez'den yapılan açıklamada, bu iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon içerdiği belirtildi.

Açıklamada, Vakıf Kayıtlar Arşivi’nin 2006’dan beri yangın güvenliği ve iklimlendirme sistemleriyle korunduğunu, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde daha geniş ve gelişmiş bir alana en üst düzey güvenlik önlemleriyle taşınacağını duyurdu.

Arşivde 51 personel görev yaptığını, 2024-2025’te personel alımlarıyla bu sayının artırıldığını ve personelin görevine devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, "Personelin görev yerlerinden uzaklaştırıldığı iddiası doğru değil” denildi.

Arşivin kamuya ait olduğu ve devlet güvencesi altında bulunduğu belirtilen açıklamada, arşivin başka bir kuruma devri veya içeriğinin tehlikeye atılmasının söz konusu olmadığı ifade edilirken, taşınma sonrası mevcut binanın Yunus Emre Enstitüsü tarafından kullanılacağı kaydedildi.

DMM, kamuoyunu yanıltıcı paylaşımların kurumları töhmet altında bırakmayı hedeflediğini belirterek, yalnızca resmi kaynaklara itibar edilmesi çağrısı yaptı.

Gençlik ve spor il müdürü Kaya’nın başarılı yönetimi göz dolduruyor Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Çağrı Murat Kaya, tesisleşme hamleleri, gençlik projeleri ve spor altyapısına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Kaya’nın vizyoner yönetimi, Isparta’yı gençlik ve spor kenti olma yolunda ileriye
Domates yüklü kamyon dereye uçtu, sürücü ağır yaralı Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, domates yüklü bir kamyon virajı alamayarak dereye uçtu. 35 DDR 78 plakalı aracın sürücüsü kazada ağır yaralandı.
Akseki'de yangın evlere sıçradı: 3 ev zarar gördü Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Bademli Mahallesi'nde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak evlere sıçradı. Yangında 3 evin zarar gördüğü bildirildi.
CHP Lideri Özgür Özel'den Manavgat Açıklaması: “Utanç İçindeyiz” CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manavgat Belediyesi’ndeki rüşvet skandalıyla ilgili “Onu aday yaptığımız için büyük bir utanç içindeyiz” dedi. 15 Temmuz gecesi Meclis’e nasıl gittiğini anlattı, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine destek ve
Şamil Tayyar'dan 15 Temmuz paylaşımı HTS kayıtları açıklanırsa yüreğimiz kaldırmaz AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, 15 temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı paylaşımda Başsavcı Akın Gürlek'i o gecenin HTS kayıtlarını açıklamaya çağırarak "Gereği yapılırsa o kadar çok makam boşalır ki bunu da yüreğimiz