Küresel ısınma, iklim değişikliği ve kuraklık süreci tarımsal üretimi yeniden şekillendirirken, Isparta’da üreticilere alternatif gelir kaynakları sunacak yeni bir çağrı yapıldı. Isparta ve Eğirdir’de bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle bölgeye büyük katkılar sağlayan proje adamı, eski Eğirdir Belediye Başkanı, üreticileri katma değerli üretime yönlendirecek önemli bir çağrıda bulundu.
Tarım sektöründe değişen iklim koşullarına uyum sağlayabilecek ürünlere dikkat çeken çağrıda, üreticiler şu alanlarda araştırma yapmaya ve üretime davet edildi:
Kültür mantarı üretimi
Safran üretimi
Sarımsak üretimi
Kardelen üretimi
Stenbergia (Karanergiz) üretimi
Akzambak üretimi
Salep üretimi
Eski başkan, yaptığı açıklamada hem üreticilere hem de yatırımcılara seslenerek şu ifadeleri kullandı:
“Isparta’nın iklim koşulları, bu yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeli yüksek ürünlerin üretimi için son derece uygun. Üreticilerimizi bu alanda araştırma yapmaya, yatırımcı ve iş insanlarımızı ise üretim, depolama, tasnif, pazarlama ve ihracat konularında girişimde bulunmaya davet ediyoruz.”
Tarımda dönüşümün kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayan çağrı, hem üretim çeşitliliğini artırmayı hem de Isparta’nın tarımsal markalaşmasına katkı sunmayı hedefliyor.