Yalova Çınarcık'ta kanalizasyon denize taştı! Çevre'den 1,3 milyon TL'lik ceza!

Yalova Çınarcık'ta kanalizasyon denize taştı! Çevre'den 1,3 milyon TL'lik ceza!


Gündem 16.05.2025 19:14:48 0
Yalova Çınarcık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, atık su alt yapısındaki taşkının Marmara Denizi’nde kirliliğe yol açması nedeniyle Yalova’nın Çınarcık Belediyesi’ne 1 milyon 337 bin TL ceza uyguladı.

YALOVA (İGFA) - Marmara Denizi'nde kirliliğe neden olan Yalova Çınarcık Belediyesi'ne 1,3 milyon liralık 'çevre' cezası kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, şikayet üzerine harekete geçen Yalova İl Müdürlüğü ekipleri Çınarcık’ta Harmanlar Taşliman ile Barbaros Caddesi’ndeki atık su altyapısında (kanalizasyon) taşkın meydana geldiğini ve Marmara Denizi’ne döküldüğünü tespit etti.

“Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi” kapsamında yer alan bölgedeki kirlilik nedeniyle 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında Çınarcık Belediyesi’ne 1 milyon 337 bin TL idari ceza uygulandı.

Kayseri Talas'ta okul geçitlerine sevimli uyarıcılar Kayseri Talas'ta okul geçitlerine sevimli uyarıcılar
Kayseri Koramaz Vadisi Müzesi kapılarını açtı Kayseri Koramaz Vadisi Müzesi kapılarını açtı
Kayseri Melikgazi'den 'Evlilikte İletişim Semineri' Kayseri Melikgazi'den 'Evlilikte İletişim Semineri'
TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Bursa Nilüfer'den dünyaya barış mesajları Bursa Nilüfer'den dünyaya barış mesajları