Yangınlara ilk müdahale süresi 10 dakika olacak

Yangınlara ilk müdahale süresi 10 dakika olacak


Gündem 11.03.2025 18:47:00 0
Yangınlara ilk müdahale süresi 10 dakika olacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınla mücadelede tarihin en büyük hava filosunun bakım merkezini ziyaret etti. 40 dakika olan yangınlara ilk müdahale süresini 11 dakikaya kadar düşürdüklerini belirten Bakan Yumaklı, bu yıl bu süreyi bir dakika daha geriye çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nda orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan hava araçlarının bakım çalışmalarını inceledi.

Bakan Yumaklı ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yangınla mücadelede tarihimizin en büyük hava filosunun bakım merkezini ziyaret ederek, uçak ve helikopterlerimizin bakım süreçlerini yerinde gördük. Orman yangınlarına karşı teknik altyapımızı her geçen yıl güçlendiriyoruz" mesajı verdi.

2002 yılında; 73 ton olan havadan su atma kapasitesinin rezerv güçler dahil 27 uçak ve 105 helikopterle, 6 kat artışla toplam 438 tona çıkardıklarını duyuran Bakan Yumaklı, "40 dakika olan yangınlara ilk müdahale süresini 11 dakikaya kadar düşürdük. İnşallah bu zamanı 2025 yılında 10 dakikaya düşürmeyi hedefliyoruz. 25 bin orman kahramanımız, 130 bin gönüllümüz ve tüm vatandaşlarımızın desteğiyle #YeşilVatan'ımızı korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Isparta SEGE-2025’te 3. kademeye geriledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan SEGE-2025 raporuna göre Isparta, bir önceki çalışmada bulunduğu 2. kademeden 3. kademeye düştü. Kent, 0,420 endeks puanıyla Türkiye genelinde 25. sırada yer aldı.
Davraz’da 4 kece kal, 3 gece öde kampanyası başladı Barida Hotels Davraz tarafından hayata geçirilen “4 Gece Kal, 3 Gece Öde” kampanyası, hem kayak tutkunlarına hem de konforlu bir kış tatili arayan misafirlere önemli avantajlar sunuyor.
Antalya Kapıçay barajı 100’de yüz doldu DSİ Finike Müdürlüğü, barajın tam kapasiteye ulaşmasıyla dolu savak sisteminin devreye alındığını, fazla suyun baraj güvenliği kapsamında kontrollü ve planlı şekilde tahliye edildiğini açıkladı.
Kar Yeniden Geliyor! 60 Şehre Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı: Kar Yağışı Nedeniyle Sömestr Uzar mı? Meteoroloji ve AKOM’un peş peşe yaptığı uyarılara göre Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düşecek. 33 il bugün, 60 il ise yarın için sarı kodlu alarm verildi. İstanbul’da pazartesi günü karla karışık yağmur, salı günü hafif kar b
Kurucu İsimlerden Antalya Teşkilatına Rehberlik AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, partinin kurucu ve emektar isimleriyle bir araya gelerek Antalya teşkilatının çalışmaları ve gelecek hedeflerine ilişkin istişarelerde bulundu.