Yeni haftada İstanbul'da sıcaklık 8 derece birden düşecek...

Yeni haftada İstanbul'da sıcaklık 8 derece birden düşecek...


Gündem 24.04.2025 18:57:36 0
Yeni haftada İstanbul

İstanbul’da hafta sonuna kadar bahar havası etkili olacak. Ancak Meteoroloji'den gelen son tahminler, Pazar günüyle birlikte hava koşullarında ani ve sert bir değişim yaşanacağını gösteriyor. Açık hava planlaması yapanlar için detaylar bu haberimizde.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’da hafta sonuna kadar bahar havası etkili olacak. Güneşli ve parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte sıcaklıklar 17 - 20 derece bandında seyredecek. Ancak meteorolojiden gelen son tahminler, Pazar günüyle birlikte hava koşullarında ani ve sert bir değişim yaşanacağını gösteriyor.

Pazar günü itibarıyla rüzgârın kuzeyli yönlerden (Poyraz) kuvvetlenerek saatte 40 ila 70 km/s hızla esmesi bekleniyor.

Bu durum, sıcaklıklarda 5 ila 8 derecelik ani bir düşüşe yol açacak. Hava, mevsim normallerinin altına inecek.  Rüzgârla birlikte yer yer sağanak ve kısa süreli gök gürültülü yağışların da etkili olması bekleniyor.

İstanbulluların özellikle Pazar ve sonrasındaki günlerde ani sıcaklık düşüşüne ve fırtına şeklinde esecek rüzgârlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Açık hava etkinliklerinin bu değişikliklere göre planlanması da öneriliyor.

İŞTE GÜN GÜN HAVA TAHMİNİ...

25 Nisan Cuma: Öğleden sonra yerel hafif yağmurlu, 19°C / 10°C

26 Nisan Cumartesi: Öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışlı, 20°C / 12°C

27 Nisan Pazar: Kuvvetli Poyraz ve yağışla birlikte çok bulutlu, 14°C / 9°C

28 Nisan Pazartesi: Az bulutlu, zaman zaman fırtına şeklinde rüzgâr, 15°C / 7°C

29 Nisan Salı: Çok bulutlu, fırtınayla birlikte hafif yağışlı, 14°C / 6°C

30 Nisan Çarşamba: Çok bulutlu, yer yer rüzgârla birlikte hafif yağmur, 15°C / 7°C

Antalya’da rüşvet ve yolsuzluk davasında ilk duruşma yarın Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla açılan davada yargılama süreci başlıyor. Aralarında eski büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 5’i tutuklu toplam 41 sanık, yarın görülecek ilk duruşmada hakim
Bakan Uraloğlu’ndan Dereboğazı yolu müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Isparta ziyaretinde önemli ulaşım projeleri gündeme geldi. Dereboğazı yolu için müjde veren Bakan Uraloğlu, şehir hastanesi kavşağı ve yeni açılan ulaşım projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.
ITSO’dan Bakan Uraloğlu’na 5 Maddelik "Ulaşım" Dosyası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, kenti ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Isparta’nın ulaşım sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosya takdim etti. Dosyada, Sabiha
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.