Yöresel Kıyafetler Şarkikaraağaç’ı salladı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Yöresel Kıyafet ve Şalvar Gecesi”, yoğun katılım ve renkli görüntülerle adeta kültürel bir şölene dönüştü. İlçe merkezi ile çevre köylerden gelen yaklaşık 1100 kadını


Kültür 17.01.2026 22:31:00 0
Yöresel Kıyafetler Şarkikaraağaç’ı salladı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Yöresel Kıyafet ve Şalvar Gecesi”, yoğun katılım ve renkli görüntülerle adeta kültürel bir şölene dönüştü. İlçe merkezi ile çevre köylerden gelen yaklaşık 1100 kadının katıldığı etkinlikte salon dolup taştı.

Belediyeye ait konferans salonunda gerçekleştirilen gecede, bölgelere özgü geleneksel kıyafetler büyük ilgi gördü. Çarıksaraylar yöresine ait “Şip”, Fele bölgesinin “Hare Şalvarı”, Çiçekpınar’dan “Taka” ve Karayaka yöresine özgü “Mintan” gibi kıyafetler geceye damga vurdu. Farklı köylerin kendine has dokusunu yansıtan kıyafetler, kültürel zenginliği gözler önüne serdi.

Program, yöresel kıyafetli kadınların sergilediği halk oyunlarıyla başladı. Farklı köy ve ilçelerin kültürlerinden esinlenerek hazırlanan gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Ardından düzenlenen “En Güzel Yöresel Kıyafet” yarışmasında kadınlar defileye çıkarak kıyafetlerini sergiledi. Jüri değerlendirmesiyle en güzel kıyafetler seçilerek ödüllendirildi.

Etkinliği düzenleyen Ayşegül Çakmak (Tatlı Telaş Organizasyon), geçen yıla kıyasla katılımın daha da arttığını belirterek, “Geçen seneden daha çok katılım sağlandı. Katılan tüm kadınlara ve destek olan Şarkikaraağaç esnafına teşekkür ederim. Esnaflarımızdan gelen yaklaşık 400 hediyeyi dağıttık. Bu etkinliğin artık gelenek haline geldiğini düşünüyorum,” dedi.

Gece boyunca yapılan çekilişler ve dağıtılan hediyeler coşkuyu artırırken, katılımcılar etkinliğin hem kültürel mirasın yaşatılması hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Şarkikaraağaç’ta geleneksel değerlere sahip çıkan etkinlik, renkli görüntülerle hafızalarda yer etti.

Davraz Kapalı Pazar Alanına 1.2 MW’lik GES Başkan Başdeğirmen: “Güneşten gelen gelir geleceğimize yatırım oluyor”
Burdur Cumhuriyet meydanı’nda “1 şehir 3 proje” lansmanı yapıldı Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda dönüşüm başlıyor: “1 Şehir 3 Proje” ile Burdur’un kalbi, sosyal yaşamı canlandıran, ticareti güçlendiren ve otopark sorununa kalıcı çözüm sunan yeni projelerle yeniden şekilleniyor.
TİMBİR Üyelerine Müjde: Özel Anadolu Hastaneleri ile İndirim Protokolü İmzalandı Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), üyelerinin sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi adına Özel Anadolu Hastaneleri ile kapsamlı bir indirim protokolüne imza attı.
Zabun’dan Halıcı’ya Sert Yanıt: “Bu Aziz Millet Kervanı Ters Döndürmez” CHP’li Halıcı’nın basın toplantısında kullandığı ifadeler tartışma yaratırken, AK Parti Milletvekili Zabun’dan dikkat çeken bir yanıt geldi: “Bu aziz millet kervanı ters döndürmez.”
Kepez Belediyesi’nde mobil yemek uygulaması hayata geçti Kepez Belediyesi, uygun fiyatlı, sağlıklı ve kaliteli yemekleri herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayan ikinci Kent Lokantası ile Kepez’in dört bir yanına hizmet götürecek Mobil Kent Lokantasını hizmete açtı.