Yükseköğretim mezunları iş gücünde ilk sırada

2025 yılı üçüncü çeyrek iş gücü istatistikleri, eğitim düzeyi yükseldikçe iş gücüne katılım oranlarının arttığını ortaya koydu. Verilere göre, yükseköğretim mezunlarının iş gücüne katılım oranı yüzde 76,9 olarak gerçekleşti.


Gündem 7.01.2026 11:48:00 0
Yükseköğretim mezunları iş gücünde ilk sırada

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre iş gücü piyasasında en etkin grubun yükseköğretim mezunları olduğu vurgulandı.

Açıklamada, yükseköğretim mezunlarını yüzde 67,1 ile mesleki ve teknik lise mezunlarının, yüzde 57 ile lise mezunlarının izlediği kaydedildi.

Eğitim düzeyi düştükçe katılım azalıyor

Lise altı eğitim düzeylerinde iş gücüne katılım oranının yüzde 45,8, okuryazar olmayanlarda ise bu oranın yüzde 17,6 seviyesinde kaldığı belirtildi.

Özvar: Yükseköğretim ekonomik entegrasyonu güçlendiriyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ortaya çıkan tablonun yükseköğretimin istihdam odaklı vizyonunu desteklediğini belirtti.

Özvar, “Eğitim düzeyleri yükseldikçe iş gücüne katılım ve istihdam edilme oranları da aynı paralelde artıyor. Yükseköğretim, bireylerin sadece akademik yetkinliklerini değil, ekonomik sisteme entegrasyon kapasitelerini de güçlendiren en önemli araç” değerlendirmesinde bulundu.

İbrahim Özkan’dan Akseki belediyesi’ne sert eleştiriler: “Polemik değil, icraat Görmek istiyoruz” Antalya İbradı eski Belediye Başkanı İbrahim Özkan, Akseki Belediyesi ve CHP Akseki İlçe Başkanlığı’na yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özkan, sosyal medya üzerinden yönelttikleri soruların cevapsız bırakıldığını belirtere
Isparta Şoförler Odası’nda Tartışmalı Seçim Basına kapalı olarak yapılan Isparta Şoförler Odası seçimlerinde, gelen tepkiler sonrası yalnızca bazı basın mensuplarının içeri alınmasına izin verildi. Mevcut Başkan Mehmet Yücedağ’ın kazandığı seçimler, şeffaflık tartışmalarını
Başkan adaylarının yönetim listeleri belli oldu Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkan adaylarının yönetim listeleri
AK Partili Kurucudan Emekliler Adına Sesleniş AK Parti Kurucu İl Başkanından Emekliler İçin Erdoğan’a Açık Mesaj
Tepkiler Sonuç Verdi: Gazeteciler Şoförler Odası Kongresine Alındı Isparta Şoförler Odası seçimlerinde sabah saatlerinde salona alınmayan basın mensupları, gelen tepkilerin ardından kongreyi takip edebildi.