Yunanistan: “Yardım teklifimiz halen geçerli”


Gündem 2.08.2021 09:30:00 0
Yunanistan: “Yardım teklifimiz halen geçerli”

Türkiyedeki yangın felaketini yakından izleyen ülkelerin arasında bulunan Yunanistan, Türkiyeye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduklarını, ancak buna olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti.

BBCde Stelyo Berbarikisin Atinadan aktardığı habere göre, Türkiyeden başka bir yardım talebi gelirse de Yunanistanın göndermeye hazır olduğu belirtilirken, Türkiyeden Yunanistana teşekkür dışında olumlu bir yanıt gelmediği belirtildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiyedeki yangınların yayıldığı 29 Temmuzda "Türk dostum Dışişleri Bakanı Çavuşoğlunu telefonla aradım, kendi seçim bölgesi olan Antalyada çıkan yangınlardan dolayı duyduğum samimi üzüntülerimi dile getirdim ve kendisine Yunanistanın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledim" açıklamasını yapmıştı.

Yunan hükümeti, ülkede çıkan yangınlara rağmen Türkiyeden talep geldiği anda Yunan itfaiye ve kurtarma birimlerinin yardıma gönderilmesi teklifinin halen geçerli olduğunu açıkladı.


Belediye Meclisinde 16 madde görüşüldü Isparta Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısında görüşülen 16...
Altın madalya için ter dökecek Isparta’nın gelecek vaat eden güreşçisi Isparta 32 Spor’un sporcusu Bade Su Doğan, 6-9 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.
JANDARMA EKİPLERİNDEN UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI Burdur Kolluk birimleri tarafından kaçakçılık ve organize suçları ile mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar azim ve kararlılıkla devam etmektedir.
Kepez Meclisi mali krizi çözdü Kepez Belediye Meclisi, önceki yönetim döneminde açılan bazı davalardan dolayı belediyeye haciz yapılması işlemini kredi teminat mektubu ile çözdü.
Manisa'da mahsuller için yeni pazarlar bulunacak Manisa'da mahsuller için yeni pazarlar bulunacak