Yüzyılın Konut Projesi’nde kuralar pazartesi günü başlıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında ilk kura çekimi pazartesi günü gerçekleştirilecek. Projede konut teslimatlarının Mart 2027 itibarıyla başlaması planlanıyor.


Siyaset 23.12.2025 22:08:00 0
Yüzyılın Konut Projesi’nde kuralar pazartesi günü başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve 81 ilde toplam 500 bin sosyal konutun inşasını kapsayan projede başvuru süreci sona erdi. Hak sahiplerini belirleyecek kura çekimleri 29 Aralık’ta başlayacak ve 27 Şubat’a kadar devam edecek.

“Ev Sahibi Türkiye” sloganıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade seçenekleriyle satışa sunulacak. Projedeki konutların yüzde 40’ını 80 metrekarelik 2+1, yüzde 30’unu 65 metrekarelik 2+1 ve kalan yüzde 30’unu ise 55 metrekarelik 1+1 daireler oluşturacak. Konutlar yatay mimari anlayışıyla ve geleneksel dokuya uygun şekilde tasarlandı.

Yüzyılın Konut Projesi’nde kuralar pazartesi günü başlıyor

Konutların beşte biri İstanbul’da

Projede en fazla konutun inşa edileceği iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya oldu. Toplam konutların yaklaşık beşte biri İstanbul’da yapılacak.

Özel kontenjanlar ayrıldı

Projede şehit yakınları ve gaziler, engelliler, emekliler, gençler ile 3 ve daha fazla çocuğu bulunan aileler için özel kontenjanlar oluşturuldu. Buna göre hak sahiplerinin yüzde 5’i şehit aileleri ve gazilerden, yüzde 5’i engellilerden, yüzde 20’si emeklilerden, yüzde 10’u 3 ve üzeri çocuğu bulunan ailelerden, yüzde 20’si 18-30 yaş arası gençlerden, kalan yüzde 40’ı ise diğer alıcılardan oluşacak.

Fiyat ve taksitler belli oldu

Anadolu illerinde 1+1 konutlar 1 milyon 800 bin lira, 65 metrekarelik 2+1 konutlar 2 milyon 200 bin lira, 80 metrekarelik 2+1 konutlar ise 2 milyon 650 bin liradan satışa sunulacak. Anadolu’da aylık taksitler 1+1 konutlar için 6 bin 750 lira, 65 metrekarelik 2+1’ler için 8 bin 250 lira, 80 metrekarelik 2+1’ler için ise 9 bin 938 lira olacak.

İstanbul’da ise 1+1 konutlar 1 milyon 950 bin lira, 65 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 450 bin lira, 80 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 950 bin liradan satışa çıkarılacak. İstanbul’da aylık taksitler 1+1 konutlar için 7 bin 313 lira, 65 metrekarelik 2+1’ler için 9 bin 188 lira, 80 metrekarelik 2+1’ler için ise 11 bin 63 lira olarak belirlendi.

Konutların teslimatlarının Mart 2027’den itibaren etaplar halinde yapılması planlanıyor.

ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Antalya Cumhuriyet Başsavcısı ve vekili değişti Hakimler ve Savcılar Kurumu 1. Dairesi'nin 18 Mart 2026 tarih ve 456 sayılı Adli Yargı Kararnamesi'ne göre Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci görevinden alınarak Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, Antalya Cumhur
Isparta’da mezarlıklar Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor Isparta Belediyesi, Ramazan ayının son günlerine girilmesiyle birlikte vatandaşların arife ve bayram günlerinde gerçekleştireceği kabir ziyaretleri öncesinde mezarlıklarda kapsamlı bir temizlik ve bakım çalışması başlattı.
Meteoroloji’den 15 il için uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen yağış ve rüzgar nedeniyle 15 il için “sarı” kodlu uyarı yaptı.
Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu: İl il saatler açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 Mart Cuma günü başlayacak Ramazan Bayramı için il il bayram namazı saatlerini duyurdu.