ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI

ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI


Yaşam 20.04.2024 19:11:00 0
ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI

Isparta’ya önemli hizmetler kazandıran, kalıcı eserler bırakan 1984-1989 yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı görevini yapan Ziya Zeynelgil’in vefatının ardından belediye önünde tören düzenlendi ve helallik alındı. Törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclisi üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Zeynelgil’in ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.


Merhum Ziya Zeynelgil için, belediye önünde yapılan duaların ardından sevenlerinden helallik alındı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ziya Zeynelgil’in Isparta’ya büyük hizmetler verdiğini hizmetlerinin yadsınamayacağından bahsetti. Başdeğirmen, “Ziya Zeynelgil, şehrimizin alt yapısıyla alakalı çok güzel hizmetler yapan bir belediye başkanımızdır. Rabim
nasip etti, biz de ondan aldığımız bayrağı devam ettirerek hizmetlerine devam ediyoruz. Sayın belediye başkanımızın en önemli hizmetlerden bir tanesi Isparta’mıza Eğirdir’den içme suyu hattını getirmesi için hazırladığı projedir. Tabii ki şu anda ülkemizin birçok yerinde içme suyu sorunu varken o projesinden dolayı bizler rahat bir şekilde içme suyu problemi yaşamadan ilimizde yaşayabiliyoruz.


Onun dışında Halıkent bizim için önemli bir mahallemiz. 1985 yılında yapmış olduğu planlamayla oradaki 3 bin konutun sosyal konut olarak yapılmasını ve şu anda 6500 vatandaşımızın yaşamasına vesile olan projeyi yapan bir belediye başkanımızdı. O günlerde yapılan bu çalışmalar şehrimizde gecekonduyu önleyen önemli projelerdi. Yağmursuyu, yeraltı çalışmaları o gün için ihtiyacı olan tüm çalışmalarımızı yaparak bizlere çok güzel bir şehir bırakan belediye başkanımızdır. Sevilen sayılan her zaman için isminden güzel sözlerle bahsedilen bir başkanımızdı.


Kendisini ziyaret etmek, sohbet etmek, telefonla sohbet etme imkanı bulduğum için mutluyum. Ondan aldığım bilgilerle aldığım ileri görüşle de Isparta’mıza bizlerde bir şeyler yapmaya çalıştık. Rabbim yerinde dinlendirsin kalbi cennet
olsun. Ailesine, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum, inşallah onun bıraktığı yerden de en güzel hizmetleri devam ettirmeye gayret edeceğiz. Onun gibi böyle güzel anılar bırakarak biz de ayrılmayı Rabbimden niyaz ediyoruz. Hepimizin başı sağ olsun, sabırlar diliyorum” görüşlerinde bulundu.


Cenaze töreninde merhum Ziya Zeynelgil’in yeğeni Aslı Kozan’da hangi ölüm olursa olsun çok ani ve çok acı olduğunu belirtti. Kozan, bazı rahatsızlıkları olsa da Zeynelgil’in ölümünün kendileri için ani olduğunu aktararak, “Kendisi uzun yıllar önce belediye Başkanlığı görevini yaptı ama sonrasında da emeklilik dönemi olarak adlandıracağımız dönemde de Isparta için her zaman projeler üretmeye, düşünmeye, kafa yormaya devam etti. Kendisiyle bağlantı içinde olan başta başkanımız olmak üzere yetkililerle görüşmeler sağladı, fikirlerini onlara iletti. Her zaman Isparta sevgisi en üst düzeydeydi. Çok üzgünüz acımız büyük. Bu vesileyle ben özellikle Şükrü Başdeğirmen başkanımıza ailecek, minnet duygularımızı teşekkür duygularımızı iletmek istiyorum.


Çünkü kendisi görev yaptığı son 5 yıllık süreçte dayıma en başta manevi olarak sonrasında da rahatsızlıkları döneminde çok ciddi anlamda destek sağladı. Kendisine son dönemlerde artık unutulmaya başlanan vefa duygusunun nasıl bir duygu olduğunu hatırlattığı için çok teşekkür ediyorum. Biz aile olarak kendisine minnettarız kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hakkınızı helal edin başkanım. Bundan sonrasında hepinizden dua bekliyoruz, mekanı cennet olsun” dedi.

Bir 1 kişi, van ve yazı görseli olabilir

 


 


Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Binlerce Konyalı 'Teşrif-i Mevlana'da Binlerce Konyalı 'Teşrif-i Mevlana'da
Bakan Güler'den haritacılara ziyaret Bakan Güler'den haritacılara ziyaret
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!