MAKS Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Sistemi Eğirdir'de Tamamlanmak Üzere

MAKS Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Sistemi Eğirdir'de Tamamlanmak Üzere


Teknoloji 9.05.2023 23:40:00 0
MAKS Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Sistemi Eğirdir

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında İlçe genelinde Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında vatandaşların kapı numaralarında değişiklikler meydana gelmişti. Adres karışıklığını önlemek amacıyla Eğirdir Altınkum, İstasyon ve Yazla Mahallelerinden başlanarak kapılara ait güncel numaralar, Belediye Müdürlüğü kontrolünde binaların dış kapılarına monte edilmişti. Geride kalan 21 adet Mahallenin numarataj çalışmaları tamamlanmış olup kapılara levhalar asılmaya başlanmıştır.

Binalara takılan kapı numaralarının yer aldığı levhalarda karekod uygulaması bulunmaktadır. Akıllı telefonla okutulan QR kod sayesinde bina ile ilgili bir çok veriye ulaşılabilecek.

Kırmızı et üretimini artıracak proje sonuç vermeye başladı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında temmuz ayından itibaren sıralamaya giren üreticilere hayvan teslimatlarının başladığını açıkladı.
Boş kalan hac kontenjanları için ek başvuru süresi tanındı 2026 yılı hac kesin kayıt sürecinde boş kalan kontenjanlar için ek başvuru hakkı verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, boş kontenjanlar için 11-18 Aralık tarihleri arasında ek kayıt yapılabilec
Kemer’de İnsan Hakları için fidanlar dikildi” Başkan Asan, İnsan Hakları Günü'nde geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturdu.
Art arda yaşanan köpek ölümleri sonrası muhtardan tepki Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki bir köyde art arda yaşanan köpek ölümleri sonrası köy muhtarı böyle tepki gösterdi.
“Veli Gök’ün projeleri yol gösteriyor” İklim Krizi Tarımı Değiştiriyor: Veli Gök’ün Vizyonu ve Tepeli Köyü’nün Örnek Adımı Bölgeye Yol Gösteriyor